De opkomst van de smart watch

Veel mensen dragen geen horloge meer, omdat ze op hun smart phone ook de tijd kunnen zien. Als je je telefoon echter te groot vindt of het lastig vindt om die elke keer uit je tas te halen, kan je overstappen op een smart watch. Een smart watch – of slim horloge – kan tegenwoordig zo veel meer dan toen de eerste smart watch op de markt verscheen. De techniek heeft niet stil gestaan en dus ga je op onderzoek uit. Welke smart watch past bij jou en koop je liever online of in de winkel?

Functionaliteiten van de smart watch

De mogelijkheden zijn oneindig. Je kunt op je smart watch zien hoe het met je hartslag en bloeddruk zit, hoeveel stappen je op een dag loopt, of er e-mail is binnengekomen, of je telefoontjes hebt gemist, het weer, het nieuws, de stand van de maan, je kunt ermee betalen bij de koffiecorner en zo verder. Als je aan een smart watch begint, ontdek je pas wat je er allemaal mee kunt en je telefoon zal wat vaker en langer in je tas blijven zitten. Het horloge toont je wat je nodig hebt en laat overbodige informatie – zoals op je telefoon te zien is – achterwege. Het is meer to the point en nuttig in het gebruik. Het kan je echt tijd besparen door een goede smart watch te kiezen.

Aanbieders van smart watches

Je hebt de voorlopers en de volgers. Je hebt Apple fans die nooit meer anders willen en je hebt mensen die toch liever met Android werken. Het is wel altijd handig om binnen een merk te blijven met je toestellen, omdat dat zorgt voor de connectie met de diverse apparaten. En dat is waar je uiteindelijk je voordeel mee bereikt. Maar behalve Apple, Garmin, Belkin en Samsung zijn er dus meer merken op de markt van smart watches. Er is onder andere Xiaomi, Mykronoz, Huawei, Puro, Muvit en LG. De kwaliteit verschilt, maar daar is ook de prijs naar en de bijbehorende functionaliteiten zijn anders. Het display speelt verder een grote rol, want een van je basisvereisten is toch een schermpje dat goed leesbaar en te bedienen is.

Smart watch online kopen

Voordelen van online aankopen, zijn dat je wel eens een leuke aanbieding kunt krijgen. Online aanbieders hebben meestal geen fysieke winkel met personeel en andere vaste kosten, waardoor ze hun producten tegen een betere prijs kunnen aanbieden. Je hebt ook voldoende keus online en als je modellen van het jaar ervoor kunt vinden, zijn deze vaak nog gunstiger geprijsd. Het nadeel van online aankopen doen, is dat je je product van te voren niet in je hand hebt gehad, of in dit geval, aan je pols. Op internet kun je je moeilijk de grootte en uitstraling van je smart watch aan je pols voorstellen. De kleur kan net iets anders zijn of het materiaal van het bandje valt tegen. Het is dan ook altijd slim om voor je aankoop toch de fysieke winkel te bezoeken en te gaan kijken. En wie weet hebben ze nieuwere of betere modellen en blijkt de service het je waard te zijn om toch in de winkel je aankoop te doen.