Een elegant of stoer dameshorloge; welke kies jij?

Een horloge is niet alleen heel nuttig om de tijd op af te lezen, het maakt je outfit helemaal af. En voor sommige mensen is een horloge wellicht overbodig, voor jou is het noodzakelijk voor je werk of net die finishing touch die je tijdens het uitgaan wenst. Een horloge is er ook voor elk budget. Je kunt het bandje laten matchen met je lederen handtas of de felle kleur prachtig laten contrasteren met je neutrale, maar nette kleding. Het kan een echte aandachtstrekker zijn. Maar bovenal laat het je bij het heffen van je hand zien, of je nog op tijd bent voor je date, werkafspraak of trein.

De uitstraling van jouw horloge

Door te kiezen voor bepaalde kleuren en materialen, krijg je een elegant of juist stoer horloge. In het weekend draag je misschien een wat meer relaxt horloge, iets wat tegen een stootje moet kunnen als je de kinderen naar voetbal brengt of als je boodschappen gaat doen. Bij een spijkerbroek met witte bloes staat een felrood horloge heel mooi. Ga je ’s avonds uiteten, dan is een horloge in je huidskleur wellicht passender. De details bepalen een groot deel van de uitstraling. Wat voor bandje draag je? Heb je kleine diamantjes in het uurwerk? Of als je naar de bioscoop gaat: geven de wijzers licht in het donker? Een dunner bandje staat subtieler, een bredere band is steviger en stoerder.

Materialen van dameshorloges

Ook het materiaal heeft invloed op de uitstraling van je horloge. Een metalen band is duurzamer en modern. Een lederen band geeft een klassieke look. Een lederen bandje kan ook mooi met de leeftijd mee kleuren en je kunt het makkelijk verzorgen. Voor het uurwerk zelf zijn er ook nog zoveel opties. Wil je een digitale weergave of kies je voor de klassieke wijzerplaat? Er zijn hele dunne, subtiele wijzers, maar je hebt ook dikkere, fel gekleurde wijzers. Het is ook maar net wat je prettig vindt om naar te kijken. Het draait echt niet alleen om de uitstraling. Je wilt je horloge immers ook gewoon kunnen gebruiken.

Een horloge voor je partner kopen

Een horloge voor een ander kopen kan riskant zijn. Het is iets heel persoonlijks en ondanks dat het een bijzonder cadeau is, kan het niet goed in de smaak vallen. Jij kiest namelijk met jouw ogen en met jouw beeld van de ander. Dat wil niet automatisch zeggen dat de ander behoefte heeft aan jouw keuze. Wellicht is het raadzaam om voor je aankoop tijdens een winkelmiddag eens langs een etalage te lopen. Of kijk wat jouw partner op dit moment al voor horloges heeft. Misschien heeft ze al genoeg horloges voor chique gelegenheden, maar staat ze te springen om een smart watch voor haar nieuwe fitness lessen. Een beetje vooronderzoek leidt dan ook tot een betere keuze. En dan is de verrassing pas echt compleet.