Een luxe horloge aan je pols

Je hebt luxe horloges en luxe horloges. Een luxe horloge voor de een heeft vooral te maken met de prijs, een luxe horloge voor de ander heeft te maken met de uitstraling. Weer een ander verbindt een luxe horloge vooral aan het merk van het horloge. En heb je op dit moment niet eens een horloge, dan is een horloge op zich al luxe. Dus wat betekent luxe voor jou?

Van geen horloge, naar een horloge

Misschien heb je nooit de behoefte gehad om een horloge te dragen. Toen je klein was maakte je moeder je wakker, op school ging de bel als het tijd was om weer naar binnen te komen aan het einde van het speelkwartier en ook naar sport of hobby’s werd je op tijd door je ouders gebracht en gehaald. Er was geen noodzaak om op de hoogte te zijn van de tijd. Maar vanaf de middelbare school moest je ineens zelf zorgen dat je op tijd op school en bij het juiste lokaal was. Kwam je te laat, dan mocht je er meestal niet meer in en miste je de les. Je moeder maakte nog wel je brood, maar je moest zelf de wekker zetten, zelf zorgen dat je fietsbanden opgepompt waren en als het regende moest je extra tijd incalculeren voor het regenpak dat aan moest. Je wilde immers niet als een bezopen kat op school aankomen of ziek worden. Het werd tijd voor een horloge.

Een horloge met een luxe uitstraling

Het materiaal van de wijzerplaat en de bandjes kunnen je horloge een luxe uitstraling geven. Er kunnen glanzende oppervlakken zijn die er strak uitzien. Je horloge kan van witgoud, geelgoud of een ander edelmetaal zijn gemaakt. Door de strakke afwerking heb je een modern horloge, maar met een luxe touch. Ook klassieke kleuren, zoals donkergroen of donkerblauw, kunnen je horloge een luxe uitstraling geven. De kern zit hem in de details en de afwerking.

Een horloge van een luxe merk

Luxe merken met luxe prijzen kunnen voor jou automatisch betekenen, dat je een beter horloge hebt. Breitling, Omega, Cartier, Tissot en Longines zijn bekende merken. Ook Porsche heeft een serie luxe horloges. Voordat je op jacht gaat naar een nieuw horloge is het goed om je voorkeuren helder te hebben. Wil je een horloge dat past bij je overige horloges, omdat je dat soort horloges nu eenmaal graag draagt? Of wil je nu heel iets anders dan wat je al hebt?

Een horloge in het hogere prijssegment

Je budget blijft natuurlijk bepalend voor de aankoop die je gaat doen. Een luxe horloge kopen, terwijl je het geld niet hebt, is niet slim. Het blijft een horloge en als je in geldproblemen komt, is het na de aankoop vaak een stuk minder waard. Sommige horloges behouden hun waarde echter wel. Dus als je een luxe horloge ook als interessant investeringsobject ziet voor later, dien je je hier van te voren wel goed in te verdiepen. Je wilt geen kat in de zak kopen.