Een tweedehands horloge kopen

Als je weet waar je naar op zoek bent, maar je kunt het in de winkel niet meer vinden, kan een tweedehands horloge een goed idee zijn. Vaak gaat het niet eens meer om het horloge zelf, maar heb je ontzettend veel plezier in de jacht op het horloge zelf. Je zoekt online en gaat diverse winkels of markten af om op zoek te gaan naar net dat ene horloge dat er nog aan jouw collectie ontbreekt. En wie weet vind je onverhoopt nog een pareltje. Er zijn verschillende locaties waar je voor tweedehands horloges terecht kunt.

De authentieke rommelmarkt

In krantjes zie je vaak aankondigingen van rommelmarkten bij jou in de buurt. En op vakantie in Frankrijk zie je langs de weg de borden met ‘komend weekend rommelmarkt op het dorpsplein’ waar je niet zomaar aan voorbij kunt rijden. De echte rommelmarktliefhebber gaat vaak voor meer dan alleen een horloge op pad. Maar dat maakt het avontuur alleen maar spannender. Rommelmarkten zijn ideaal voor leuke vondsten, maar zoals de naam al zegt, je vindt er ook een hoop rommel. Als je op rommelmarkten je pareltje zoekt, moet je goed echt van nep kunnen onderscheiden. Anders kom je van een koude kermis thuis.

Tweedehands winkels

Bijna elke gemeente heeft tegenwoordig een kringloopwinkel waar je niet alleen meubels of kleding kunt kopen, maar ook sieraden. Het kan de ideale plek zijn om rond te gaan snuffelen. Vaak gaan hele inboedels naar de kringloopwinkel, waardoor de hele voorraad van bijvoorbeeld mensen die van hun eigen huis naar een bejaardentehuis gaan, in een keer opgeruimd moeten worden. Vaak weten mensen op leeftijd ook niet meer wat ze precies in huis hebben, dus bij kringloopwinkels kun je nog leuke vondsten doen. Behalve kringloopwinkels zie je in Nederland ook steeds meer tweedehandswinkels, zoals Used Products of Thrift Store. Mensen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen of hun huis opruimen, brengen hier hun goederen naar toe in ruil voor geld. De eigenaren van deze tweedehands winkels willen wel waar voor hun geld, dus een koopje doen is hier wellicht wat lastiger.

Een vintage winkel

Vintage winkels verzamelen alles wat authentiek en tweedehands is. Kleding, schoenen, hoeden, maar dus ook horloges en andere sieraden. Het kan een leuke locatie zijn om naar meer dan alleen horloges te kijken. Vintage vraagt om kwaliteit, dus de eigenaar van een vintage store zal niet alles accepteren om zomaar de winkel mee te vullen. Het moet passen binnen het segment en dit levert soms weer unieke exemplaren op.

De juwelier

Je laatste locatie is natuurlijk de juwelier. Als je echt naar iets bijzonders op zoek bent, kun je het hier vaak vinden. En er zijn ook juweliers die zoekopdrachten accepteren en voor jou in binnen- en buitenland op zoek gaan. De kennis van juweliers is zo goed, dat ze ook goede vragen kunnen stellen bij jouw zoekopdracht. En als je wel de uitstraling kunt beschrijven, weten zij vaak een merk dat dit horloge in het assortiment had in het verleden. Je ziet een juwelier voor je aan de slag gaan met pure passie en ontzettend veel plezier. De jacht is geopend.