Fantastische outdoor horloges voor de echte outdoor liefhebber

Je bent in het weekend het liefst zo lang mogelijk in de buitenlucht. Je trekt de Ardennen in om te klimmen en te raften of legt lange afstanden in de Nederlandse natuurgebieden af. Tijdens vakanties zoek je het nog verder weg en hoger op. De bergen in Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk hebben voor jou weinig geheimen meer. Het kan ook zijn dat je werk in de natuur plaats vindt. Als boswachter, schaapsherder of medewerker van Natuurmonumenten, ben je dagelijks op pad in het prachtige Nederlandse landschap. Een outdoor horloge kan dan een belangrijke en handige toevoeging aan je standaarduitrusting zijn.

Het nut van een outdoor horloge

Een outdoor horloge heeft veel functionaliteiten en een outdoor horloge kan tegen een stootje. Het grote verschil met een sporthorloge is het kompas en de hoogtemeter die de meeste echte outdoor horloges hebben. Dat wil niet zeggen dat je een sporthorloge niet tijdens je outdoor activiteiten kunt gebruiken, maar sommige functionaliteiten zijn net iets uitgebreider of anders. Er zijn namelijk outdoor horloges, die geen hartslagmeter hebben. De focus bij outdoor horloges ligt op het gebied waar je je bevindt: de locatie, hoogte,  afstand en route die je afgelegd hebt. Het gaat dus niet zozeer om jouw fysieke toestand tijdens je outdoor bezigheden.

Prijzen van outdoor horloges

Outdoor horloges beginnen bij ongeveer honderd euro en kunnen gaan tot wel duizend euro. Bij honderd euro heb je de meest basisuitvoering. Voor wat extra functionaliteiten betaal je dus al gauw meer. En dat is ook niet erg, want voor het juiste horloge voor jouw activiteiten heb je dat over. Je doet er ook heel lang mee. Er zijn outdoor horloges die zelfs zo mooi zijn, dat je ze ook de hele week kunt dragen. Je hoeft dus echt niet te wachten tot je weekend en outdoor activiteiten.

Extra mogelijkheden bij outdoor horloges

Veel outdoor horloges hebben apps of communiceren via je telefoon of laptop. Je kunt bij digitale horloges steeds vaker nieuwe achtergronden installeren. Zo heb je voor een paar euro een hele set met achtergronden en functionaliteiten, die je zelf kunt instellen. Kleuren van het display, maar ook de informatie in het display zijn aan te passen aan je persoonlijke wensen. De zonsopkomst- en ondergang, de temperatuur, de datum en nog veel meer kun je instellen. Je zou bijna vergeten dat de tijd een vast onderdeel van het horloge is. Door de GPS-functie in outdoor horloges kun je je route vastleggen. Mocht je verdwalen, dan loop je dezelfde route gewoon weer terug.

Voor- en nadelen van outdoor horloges

Elk horloge heeft voor- en nadelen. Zolang je weet wat voor jou belangrijk is, kan het niet mis gaan. Wat zijn de specificaties die je wenst? Wat mag het horloge kosten? Hoe lang moet het functioneren zonder tussentijds laden? Hoe ver kan het onder water? Begin met je wensen en eisen en zoek daarbij jouw perfectie outdoor watch. Keuze is er genoeg, maar misschien wil je met al dat moois nog even door sparen voor een nog betere.

Outdoor horlogemerken

Net als bij sporthorloges, zijn er ook bekende merken bij outdoor horloges. Garmin en TomTom hebben voldoende aanbod. Ook Casio en G-Shock hebben prachtige modellen. Sommigen hebben wat meer opties dan anderen of zijn specifiek voor bepaalde outdoor activiteiten bedoeld. Maar allemaal zijn ze prachtig en stoer in het ontwerp. Nadat je voor jezelf bepaald hebt wat je horloge minimaal moet kunnen registreren of laten zien, is het daarna de lastige vraag voor welke je wilt gaan kiezen.