Het ene herenhorloge is het andere niet

Een horloge voor jezelf kopen kan heel impulsief gaan. Je hebt aan het einde van de maand nog wat salaris over en ziet tijdens het winkelen een prachtig horloge in de etalage. De kleuren spreken je aan, het horloge riep je gewoon naar zich toe om het wat nader te bekijken. Soms wordt je bijna verliefd op een sieraad en dan is het moeilijk om het te laten liggen. Minder impulsief – maar niet minder leuk – is het constateren dat je om een speciale reden een horloge hebt. Je kunt voor het sporten een goed horloge gebruiken, of wilt voor je regelmatige werkbezoeken in het buitenland een horloge waar je meerdere tijden van plaatsen in kunt zetten. Op deze manier kun je snel schakelen tussen thuis en waar je op dat moment voor je werk bent. Je kunt dan thuis uren gaan zitten snuffelen naar wat er op dit moment te koop is en of dat voor jou ook het juiste horloge is.

Stoere herenhorloges

Een smart watch, outdoor horloge of ander horloge, het materiaal en het uurwerk zelf, bepalen voor een groot deel de uitstraling. Een groot uurwerk met veel details in het scherm, geven je veel informatie en je horloge is een echte eye catcher aan je pols. De kleuren maken het nog opvallender of iets minder aanwezig. Je hebt donkere kleuren, zoals zwart, antraciet of donkerblauw, maar ook camel of groen die mooi afsteken bij een gebruinde huid. Het bandje kan van rubber zijn, met een robuuste uitstraling, maar je hebt ook stoere horloges met een lederen band. Vaak kun je bandjes van horloges zelf wisselen, zodat je ook nog van look kunt veranderen.

Stijlvolle herenhorloges

De klassiekers gaan nooit vervelen. Een metalen horloge, met zilveren wijzerplaat en schakelband staat altijd mooi. Het is een subtiele toevoeging aan je outfit. Het uurwerk is meestal rustig gehouden, zodat je aandacht niet constant naar je pols uitgaat. Soms staat er zelfs niet eens getallen op de wijzerplaat, maar zie je alleen de wijzers. Een goudkleurige wijzerplaat met een bruine, lederen band staat ook altijd netjes. Je kunt het combineren met vrijetijdskleding, maar ook met een mooi pak en blouse. Door aan te sluiten bij de kleur van je horloge, of net te contrasteren, krijg je een fantastische uitstraling.

Bekende horlogemerken voor heren

Er zijn veel horlogemerken, sommigen bekend, sommigen wat minder bekend. In het hogere segment vind je onder andere Gucci, Emporio Armani en Hugo Boss. In het middensegment vind je horloges van Michael Kors, Tommy Hilfiger, Guess en Casio. Maar Casio heeft ook betaalbare horloges, net als merken als G-Shock, Seiko, Fossil en Daniel Wellington. Als je regelmatig in de buurt van water bent, is het wel altijd raadzaam dat je een horloge koopt dat waterdicht is tot een bepaald niveau. Op deze manier heb je langer plezier van je nieuwe herenhorloge.