Swatch horloges; niet alleen voor kinderen

Swatch is een bekend merk uit de jaren ’80 en ’90. Het merk lijkt daarna wat in de vergetelheid te zijn geraakt, maar het Zwitserse horloge is weer helemaal terug van weggeweest, met hippe prints en ook strakke, metalen looks. Swatch is altijd heel speels geweest in zijn gebruik van kleuren en prints. De vlotte modellen kreeg je met plastic bandjes en je kon de bandjes ook makkelijk wisselen. Hiermee gaf je je horloge ineens weer een hele andere uitstraling.

Met de tijd mee

Swatch zie je echt met zijn tijd mee gaan. Als koperkleuren in de mode zijn, kun je Swatches in diverse koperkleuren kopen, van een warme koperbrons, tot een heldere roze koperkleur. Behalve de karakteristieke horloges met de plastic bandjes, heb je ook metalen horloges. Deze zijn wat stoerder aan je pols. Voor dames zijn er ook fijnere bandjes met allerlei versieringen. Hiermee wordt je horloge echt een sieraad.

Prijzen van Swatches

Een Swatch horloge gaat over de toonbank tussen de veertig en tweehonderdvijftig euro. In de aanbieding kun je leuke koopjes doen, maar over het algemeen is de prijs van het horloge de kwaliteit meer dan waard. Doordat ze niet ontzettend prijzig zijn, kun je ook wat makkelijker een leuke collectie starten. Voor de zomer heb je een ander horloge dan in de winter. Of je kiest horloges bij specifieke outfits. Met een mooie horlogehouder erbij kijk je graag in je lade naar je collectie. Met een nieuwe collectie horloges elk seizoen, is het gemakkelijk om binnen no time aan een leuke collectie te zitten.

De Swatch Specials

Als je nog niet bekend bent met het merk, is het leuk om te weten, dat ze speciale horloges uitbrengen. Bijvoorbeeld met kerst, Moederdag of Valentijnsdag. Het zijn echte collectors items en je hebt hiermee een bijzonder horloge, voor een bijzondere gelegenheid. Ook werken er vaak kunstenaars aan de specials. Je ziet het direct als jouw favoriete kunstenaar een horloge met bandjes heeft ontworpen. En je kunt de specials dan ook niet links laten liggen. Ze krijgen een apart plekje in je collectie en je draagt ze met plezier tijdens jouw favoriete momenten.

Maten bij Swatch

Swatch horloges krijg je in diverse maten. Het begint met een 25 millimeter maat. Dit is een verfijnd horloge aan je pols. Het is, afhankelijk van kleur, materiaal en print, wat minder opvallend aanwezig. Daarnaast heb je een 34 millimeter horloge. Dit is de standaardmaat en wordt ook het meest gekozen. Voor de echte liefhebbers van Swatch is dit het horloge om te dragen. Een grotere maat is de 41 of 42 millimeter. Met dit horloge heb je een opvallend uurwerk aan je pols. Het valt op, zonder te zeer aanwezig te zijn. Je krijgt een strak zilveren horloge, of een wat donkerder – maar zeker niet minder mooi – antraciet horloge. Het is stoer en robuust. Er zitten zoveel verschillende modellen en uitstralingen in de collectie. Je vindt er geheid precies wat je zocht.